23948sdkhjf

Perpetua köper majoritetspost i Uppsalabolag – ”Ett utmärkt första förvärv”

Perpetua Medical, tidigare Pharmacolog, har ingått ett avtal med ägarna till Uppsalabaserade ES-Medical gällande ett förvärv av 70 procent av bolagets aktier.

I juni meddelade Perpetua att man ingått en avsiktsförklaring om att förvärva en majoritetspost i ES-Medical. ES-Medical är verksamma inom desinfektion av ultraljudsprober och säljer samt arbetar med service av medicinteknisk utrustning. Nu meddelar Perpetua att man ingått ett aktieöverlåtelseavtal avseende ett förvärv av 70 procent av aktierna med möjlighet till att förvärva de resterande aktierna i bolaget efter tre år.

Perpetua Medical, som tidigare hette Pharmacolog, meddelade i början av året att man planerade att byta affärsinriktning till att förvärva nischade, lönsamma och onoterade bolag inom medicinteknik och läkemedel. Bolaget utvecklade tidigare verktyg för säker beredning av injicerbara läkemedel. I augusti meddelade Perpetua att man ingått ett avtal om att avyttra sin sista produkt, vilket Medtech Magazine tidigare rapporterat.

– ES-Medical utgör ett utmärkt första förvärv för Perpetua Medical. Hantering av prober innan och efter patientkontakt är ett etablerat område som ytterst syftar till att öka patientsäkerheten genom minskad infektionsrisk, säger Anders Hedlund, tillförordnad vd för Perpetua Medical, i ett pressmeddelande.

3,14 miljoner kronor kontant betalar Perpetua för förvärvet. Bolaget bedömer att förvärvet av ES-Medical kommer att ha en positiv effekt på bolagets resultat per aktie under detta verksamhetsår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078