23948sdkhjf

Alex Therapeutics utvecklar app för Navamedics parkinsonbehandling

Navamedic och Alex Therapeutics ingår partnerkskap för utvecklingen av en app. Appen är tänkt att stötta patienter som behandlas med parkinsonbehandlingen Flexilev.

Det är en så kallad ”companion app” som Alex Therapeutics nu ska utveckla. Stockholmsbaserade Alex Therapeutics är ett digitalt hälsobolag som samarbetar med läkemedelsföretag för att utveckla appar. 

Appen, som bolaget nu ska utveckla, är tänkt att hjälpa patienter med sina individualiserade behandlingsregimer med Navamedics dispenseringsapparat Orafid som innehåller parkinsonbehandlingen Flexilev.

– Vårt mål är att ge patienterna möjlighet att hantera sina behandlingar effektivt, för bättre symtomlindring och förbättrad livskvalitet, säger John Drakenberg, vd för Alex Therapeutics, i ett pressmeddelande.

Dispenseringsapparaten Orafid samt läkemedlet Flexilev utvecklades av Sensidose för behandling av Parkinson. Målet med behandlingen är att minska de motoriska symtomen. Behandlingen förvärvade norska Navamedic i samband med förvärvet av svenska Sensidose förra året.

– Vi är glada över att samarbeta med Alex Therapeutics för att förbättra livet för parkinsonpatienter genom appen, säger Kathrine Gamborg Andreassen, vd för Navamedic.

Appen är planerad att lanseras under det kommande året i Sverige, Norge och Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.504