23948sdkhjf

Fysioterapeut prisas för sitt ledarskap

Maria A Hilberth har fått fack- och professionsförbundet Fysioterapeuternas utmärkelse Årets Fysioterapeut. Hon är i dag chef för Socialstyrelsens enhet för nära vård.

– Genom sin karriär visar hon hur vår fysioterapeutiska kompetens är en bra grund för ledaruppdrag och utvecklingsarbete på alla vårdens nivåer, säger Cecilia Winberg, förbundsordförande för Fysioterapeuterna, i ett pressmeddelande.

Maria Hilberth har erfarenhet från ledande roller på både regional och nationell nivå och har även varit fackligt aktiv, där hon bland annat varit ledamot i Fysioterapeuternas förbundsstyrelse. Som enhetschef vid Socialstyrelsen är hon i dag med och leder omställningen till en nära vård. Förra året fick hon Svenska Distriktsläkarföreningens utmärkelse ”Årets allmänläkarvän”.

Igår, torsdag, fick hon ta emot utmärkelsen Årets Fysioterapeut för sitt inkluderande, interprofessionella och utvecklingsdrivna ledarskap, skriver Fysioterapeuterna i ett pressmeddelande. Priset delas ut till en fysioterapeut som anses bidragit till bland annat professionens utveckling och i förlängningen ökad livskvalitet för befolkningen i stort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079