23948sdkhjf

Nu lämnar vi över Fokus Hjälpmedel – och trappar upp bevakningen av hjälpmedel

Snart arrangeras Fokus Hjälpmedel Örebro. Det blir den sista där Medtech Magazine/Nordiske Medier är en av huvudarrangörerna. Men Medtech Magazines bevakning av hjälpmedelssektorn kommer att bestå, skriver tidningens chefredaktör. 

Den utbildning som ökat mest i antalet sökanden i år är den till arbetsterapeut. Det är välkommet. Det är ett bristyrke – och ett mycket viktigt sådant dessutom.

Näst mest har ansökningarna för att bli fysioterapeut ökat. Även det är välkommet.

Att Sverige får fler experter på hjälpmedel kan inte ses som annat än glädjande. Utbildarna ger grunden för den kunskap som krävs för att kunna förskriva hjälpmedel.

Vi överger förstås inte sektorn

Men utbildning räcker inte. För att kunna göra ett bra jobb som arbetsterapeut eller fysioterapeut ett helt yrkesliv krävs fortbildning. Och därför är jag stolt över att vi på Medtech Magazine och vårt förlag Nordiske Medier i många år har arrangerat mässan Fokus Hjälpmedel. På mässan möts fysioterapeuter och arbetsterapeuter i regionerna, anställda på hjälpmedelscentralerna och representanter för hjälpmedelsföretag för ett kunskapsutbyte som är lika värdefullt för alla parter.

Fokus Hjälpmedel Örebro den 16-17 oktober blir den sista vi gör. Nu lämnar vi över ansvaret för att arrangera mässan till branschorganisationen Swedish Medtech som tidigare, tillsammans med bland annat regioner och kommuner, varit en viktig samarbetspartner i arbetet med mässorna.

Men vi på Medtech Magazine överger förstås inte sektorn. Redan i dag skriver vi mycket om hjälpmedel i tidningen och på sajten eftersom det är en viktig del av sjukvården och medtech-sektorn. Och nu trappar vi upp den bevakningen ytterligare och kommer att skriva ännu mer om det som är viktigt för arbetsterapeuter, fysioterapeuter och andra hjälpmedelsförskrivare. Vi kommer också fortsättningsvis att bevaka Fokus Hjälpmedel. Så fortsätt läs Medtech Magazine, medtechmagazine.se och våra nyhetsbrev om hjälpmedel för att hänga med i den här både viktiga och spännande branschen.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094