23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Enkelhet i fokus med SMC:s nya elektriska gripdon för cobots

SMC lanserar LEHR, ett elektriskt gripdon för kollaborativa robotar, med plug-and-play-konfiguration för UNIVERSAL ROBOTS och FANUC. LEHR har en ISO-kompatibel fläns och signalanslutning, samt inbyggd manuell växlare för att förenkla verktygsbyten. Tillsammans med den batterilösa absolut-enkodern förenklas start och återstart, vilket sparar tid och säkerställer produktionskvaliteten i en mängd olika applikationer, tex. montering, förpackning och kvalitetsinspektion.

Ytterst kompakta LEHR är enkelt att installera och använda tack vare motorn med integrerad kontrollenhet och smidig anslutning via M8-kontakt. Gripdonet finns i två modeller baserat på applikation och har ett stort gripkraftsområde, från 60 till 140 N. Den rundade designen förbättrar säkerheten vid användning med kollaborativa robotar och den självlåsande mekanismen säkerställer energibesparing och förhindrar att produkter tappas.

ISO9409-1-50-4-M6-kompabilitet ger en sömlös integration med befintlig robotinstallation och med den inbyggda, manuella verktygsväxlaren säkras gripdonet snabbt med två klämbultar, vilket ger en avsevärd tidsbesparing. 

Vårt elektriska gripdon LEHR är designat för att höja effektiviteten och samarbetet i robotapplikationer och erbjuder en säker, energibesparande samt lättanvänd lösning, säger Karl-Erik Larsson, produktchef på SMC och fortsätter; Tillsammans med våra befintliga vakuum- och pneumatiska lösningar innebär det att SMC nu, med den elektriska grippern, erbjuder ett brett utbud av gripdon för cobots. Alla med samma fläns. 

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

KL
Karl-Erik Larsson
Produktchef
+46 070-860 20 73 kala@smc.nu

Sänd till en kollega

0.063