23948sdkhjf

Philips får ny Sverigechef

Den nederländska koncernen Philips har rekryterat Anna Rehman Linder till ny Sverigechef.

Anna Rehman Linder har arbetat inom life science i 20 år, bland annat på Baxter, Hillrom och Becton Dickinson. Sedan den 26 augusti är hon Sverigeschef för Philips som bland annat utvecklar teknologier för bilddiagnostik, patientmonitorering och hälsoinformatik.

– Philips spelar en viktig roll i digitaliseringen av svensk hälso- och sjukvård, samtidigt som de med sina innovativa lösningar arbetar tydligt för minskad miljöpåverkan. Jag ser mycket fram emot att vara del av Philips viktiga arbete för en mer hållbar, energieffektiv och digitaliserad hälso- och sjukvård, säger Anna Rehman Linder i ett pressmeddelande.

Philips, med huvudkontor i Amsterdam i Nederländerna, är ett globalt företag med cirka 70 000 anställda i runt 100 olika länder. Företaget har under senare år riktat in sig alltmer mot medicin- och hälsoteknik och avyttrat flera andra verksamheter till andra bolag som fortfarande säljer produkter under Philips varumärke på licens. Philips har 250 anställda i Sverige, varav de flesta arbetar inom segmentet Health Systems.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047