23948sdkhjf

EU-kommissionen erbjuder 227 miljoner euro i forskningsbidrag

EU-kommissionen lanserar nu den sista ansökningsomgången för Marie Curie-stipendierna inom det nuvarande sjunde ramprogrammet för forskning 2007-2013. I år kommer cirka 227 miljoner euro att fördelas på omkring 1 000 erfarna forskare. Detta är det högsta belopp som någonsin delats ut genom Marie Curie. Ansökningsförfarandet pågår till den 14 augusti 2013.
– När budgeten stramas åt måste de offentliga utgifterna inriktas på åtgärder som ger EU:s invånare och ekonomi de största fördelarna, säger Androulla Vassiliou, EU-kommissionär som ansvarar för Marie Curie-fonden. Genom Marie Curie-stipendierna stöds framstående forskning inom områden som t.ex. hälso- och sjukvård. Forskningen kan leda till genombrott som förändrar livet för miljontals människor. Forskare som nyligen fått Marie Curie-stipendier har t.ex. gjort banbrytande upptäckter för att bekämpa hepatit C och malaria.

Marie Curie-stipendierna för enskilda stöder forskarnas rörlighet inom och utanför Europa samt bidrar till att locka de bästa utländska forskarna till EU.

– Den prestige det innebär att få ett Marie Curie-stipendium och de utmärkta villkor de erbjuder motiverade mig att söka. Tack vare stipendiet kunde jag arbeta i London och etablera ett stort nätverk av internationella samarbetspartners, säger Armando Arias Esteban från Madrid, som tillbringat två år vid Imperial College i London som EU-stipendiat.

Individuella stipendier kommer även i fortsättningen att delas ut inom de nya Marie Skłodowska-Curie-åtgärderna som ingår i programmet Horisont 2020, som börjar gälla 2014.

Mer information för dig som vill söka stipendium: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/funding
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079