23948sdkhjf

Apotekens Service förbereder övergången till myndighet

Regeringen har beslutat att verksamheten i Apotekens Service AB per den 1 januari 2014 ska övergå i den nya Myndigheten för hälso- och vårdinfrastruktur.
Styrelsen i Apotekens Service har därför beslutat att bolaget i denna omställningsfas behöver en ny vd, varför Ylva Hambraeus Björling lämnar bolaget den 4 mars. Arbetet med att rekrytera en ny vd har påbörjats. Under tiden har nuvarande vice vd Stefan Jakas utsetts till tillförordnad vd.

- Apotekens Service bildades 2008 för att ta hand om, utveckla och förvalta den IT-infrastruktur som är nödvändig för en patientsäker och tillförlitlig läkemedelsförsörjning på en omreglerad apoteksmarknad. Den tydligaste tjänsten är elektroniska recept för läkemedel. Ylva Hambraeus Björling har haft en instrumentell roll och lett detta arbete på ett förtjänstfullt sätt. Nu går bolaget in i en ny fas och styrelsen har därför bedömt att det är nödvändigt med denna förändring, säger styrelseordförande Olof Englund.

Rekryteringen av en ny vd kommer att påbörjas omgående. Dennes uppgift kommer att bli att säkra att övergången till en myndighet sker utan störningar för Apotekens Services kunder och så smidigt som möjligt för personalen. Den nye vd:n kommer leda verksamheten tills en generaldirektör för Myndigheten för hälso- och vårdinfrastruktur är utsedd.

- Styrelsen är nöjd och stolt över det arbete som har gjorts med att bygga upp verksamheten inom Apotekens Service, och hyser stort förtroende för den kompetens som finns hos medarbetarna i bolaget, säger Olof Englund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061