23948sdkhjf

Mölnlycke krokar arm med Transdiagen

Mölnlycke Health Care inleder ett forskningssamarbete med Transdiagen (TDG), ett företag inom precisionsmedicin som utvecklar läkemedel och diagnostik för kronisk sårläkning och vävnadsregenerering.

Samarbetet syftar till att använda TDG:s nya gensignaturer för sår, för att vidareutveckla Mölnlyckes produkter.

– Vi är mycket glada över vårt forskningssamarbete med TDG som möjliggör att vi ligger i framkant inom avancerad förståelse av kroniska sår. Detta öppnar upp ett stort antal möjligheter för framtida innovation inom det underfinansierade och underprioriterade området sårvård, kommenterar Emma Wright, EVP Chief Medical Officer på Mölnlycke, i ett pressmeddelande.

Samarbetet är ett FoU-projekt som inleds inom kort.

– Detta samarbete kommer att ge Mölnlycke tillgång till TDG:s nya modeller för att generera funktionella insikter om verkningssättet för innovativa och biologiska sårbehandlingslösningar. Vi tror att detta markerar ett nytt kapitel i strategin för datadriven, evidensbaserad produktutveckling för behandling av komplexa sår, säger James Harding, vd för Transdiagen.

Om Transdiagen

Transdiagen är ett biofarmaceutiskt företag i kliniskt skede som använder gensignaturer för att driva sin AI-plattform, genererar diagnostik och botande terapier för patienter med kroniska sår.

Företaget har sitt säte i Cardiff, Wales.

Källa: Transdiagen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078