23948sdkhjf

Arjo rasade 12 procent efter rapport

Medicinteknikbolaget Arjo backade kraftigt på börsen på torsdagen efter en delårsrapport som visade något sämre siffror än vad analytikerna förväntat sig.

Omsättningen sjönk det tredje kvartalet med 1,5 procent till 2 734 miljoner kronor, vilket kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 2 806. Det justerade ebitda-resultatet stannade på 434 miljoner kronor, att jämföra med analytikernas förväntade 468 miljoner.

”Efterfrågan var fortsatt god inom service och uthyrning men tillväxten hölls tillbaka av lägre kapitalvaruförsäljning i Europa under delar av kvartalet, medan avslutningen utvecklades mer enligt plan, skriver Arjos vd och koncernchef Joacim Lindoff i en kommentar till rapporten.

”Trots osäkerheten kring efterfrågan i Europa är vår bedömning att vi kommer att nå vår målsättning om 3–5 procent organisk försäljningtillväxt för helåret”, fortsätter han.

Joacim Lindoff framhåller att investeringsbehovet och personalbristen inom hälso- och sjukvården kvarstår, vilket innebär tillväxtmöjligheter för Arjo framöver. Men det finns utmaningar.

"Vi har en fortsatt god kostnadskontroll men osäkerheten kring marknadsutvecklingen i Europa gör att vi bedömer att bruttomarginalutvecklingen kommer att hållas tillbaka något under kommande kvartal. Med det som bakgrund tidigarelägger vi nu vissa planerade åtgärder för att anpassa kostnadsbasen och säkerställa fortsatt lönsamhetsförbättring framåt."

Vid 11-tiden hade bolagets aktie backat med 12 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078