23948sdkhjf

Bloggen ska bli en kunskapsbank

Finnes: Ett uppdämt behov av att lära sig mer om förflyttningsteknik hos förskrivare och omvårdnadspersonal men begränsat med tid till utbildning. Lösning: Att börja blogga.
Finnes: Ett uppdämt behov av att lära sig mer om förflyttningsteknik hos förskrivare och omvårdnadspersonal men begränsat med tid till utbildning. Lösning: Att börja blogga.

Ungefär så beskriver Cecilia Lund, Nordic Country Sales Manager på Handicare, bakgrunden till varför företaget har börjar blogga.

- Vi vet att det finns många förskrivare och hjälpmedelskonsulenter som efterfrågar mer utbildning i förflyttningsteknik. Tyvärr har vi inte möjlighet att komma ut och träffa alla personligen men vi vet att kunskap kan spridas snabbt på internet, därför vill vi finnas där.

Det var i våras som företaget drog i gång bloggen på sin hemsida. Blogginläggen är både tänkta att vara undervisande och informativa men emellanåt även aningen provocerande.

- Ibland väljer vi att sticka ut hakan för att få reaktion. Det är ett bra sätt för oss som företag att ta tempen på snackisar och trender. Att vara en del av debatten hjälper oss som företag att utveckla och anpassa våra produkter.

Men målgruppen för bloggen är inte bara förskrivare av hjälpmedel utan riktar sig egentligen till alla som har ett intresse av att bli bättre på lyft- och förflyttningsteknik.

- Vår tanke är att bloggen ska bli en plats dit man vänder sig för att finna svar på frågor, utveckla sin kunskap och hänga med i vad som händer inom området. Vi kommer dessutom att länka till relevanta artiklar, riktlinjer och andra matnyttiga hemsidor.

Handicare arbetar även med rörligt material i form av instruktionsfilmer som de spelar in själva och lägger upp på youtube.

- Dessa filmer har hjälpt många förskrivare som känner sig osäkra på ett hjälpmedel innan de ska ut till någon en brukare. Inte minst de som arbetar långt ifrån där vi befinner oss. Det blir som en sorts distansutbildning.

Även dessa instruktionsfilmer kommer Handicare att länka till på bloggen. Men trots dessa poängterar Cecilia Lund vikten av att låta personalen gå på utbildning. Hon kan förvånas över kortsiktigheten då man inte anser sig ha råd att skicka personalen på utbildning över en dag. Okunskap kan skada både personal och patienter och blir då mycket kostsam.

- Vi vet att vi går allt mer mot ensamarbete där många förflyttningar av patienter kommer att behöva göras av en ensam person. Med rätt hjälpmedel och rätt teknik vet vi att detta går att göra på ett sätt som är tryggt och säkert både för patienten och personalen.

Här hittar du Handicares blogg .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078