23948sdkhjf

Svenskt företag erbjuder HIV-diagnostisering i låg- och medelinkomstländer

Sverige har en mängd framgångsrika exportföretag i medicinteknik- och läkemedelsbranschen och svensk medicinteknik står i fokus när barn och äldreminister Maria Larsson delar ut Swecare Export Award till företaget Cavidi.
I år har Swecare valt att tilldela företaget Cavidi Swecare Export Award 2012. Genom att erbjuda högkvalitativ HIV RT-diagnostikteknik anpassad för minimala laboratoriekrav till en låg totalkostnad har Cavidi nått kommersiell framgång framförallt i Afrika, Indien och Sydostasien. Cavidis affärsmodell är en inspiration för svenska hälso- och sjukvårdsföretag med ambitionen att etablera sig på marknader i låg- och medelinkomstländer runt om i världen.

I samband med Swecares årsmöte den 25e april delar barn och äldre minister Maria Larsson ut Swecare Export Award till ett företag som 2012 gjort bra ifrån sig på den internationella marknaden. Priset ska uppmuntra och lyfta fram framgångsrika svenska företag och skapa goda exempel på lyckade exportsatsningar. Syftet är att premiera kreativitet och nytänkande samt verka för nya framgångsmodeller för internationalisering inom alla områden inom svensk omsorg, hälso- och sjukvård. Priset kommer för 2012 kommer att tilldelas företaget Cavidi som har visat betydande utveckling av sin export under de senaste åren. Cavidis unika HIV RT-diagnostikteknik, uppfunnen i Uppsala där all utveckling och produktion är belägen, har under åren nått kommersiell framgång främst i Afrika, Indien och Sydostasien. Det är en lösning med minimala laboratoriekrav och låg totalkostnad vilket gör den idealisk för att öka tillgången till Gold Standard diagnostik i låg- och medelinkomstländer, där 95% av HIV patienterna finns. Cavidi har levererat över 350 000 tester i 25 länder och har haft en genomsnittlig årlig tillväxttakt (CAGR) på 43% under de senaste tre åren. Under samma period har antalet anställda ökat med 400% (från 7 till 35). Cavidi har deltagit i flera av Swecares aktiviteter, exempelvis delegationerna till Indien och Zambia, och sitter även i den strategiska SWECARE B4D styrgruppen. Cavidi är ett bra exempel på hur ett Public-Private-Partnership (PPP) framgångsrikt kan fungera på flera nivåer av kommersialisering och socialt ansvar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.284