23948sdkhjf

Efterfrågan på svenska sjukvårdsprodukter banar väg för affärer i Kina

Den 14-18 april arrangerar Business Sweden och Swecare en hälso- och sjukvårdsdelegation till Kina i samarbete med Socialdepartementet, Sveriges ambassad i Peking och Sveriges generalkonsulat i Shanghai. Delegationen leds av socialminister Göran Hägglund.
Deltagarna i delegationen får möjlighet att skapa kontakter med beslutsfattare i den kinesiska sjukvården på såväl nationell som lokal nivå, besöka sjukhus samt delta i seminarier. Ett SymbioCare*-forum kommer även att hållas i Peking och i Shanghai som innefattar diskussioner med fokus på äldrevård, infektionskontroll, framtida hälso- och sjukvård samt cancervård.

År 2006 tecknade Sverige och Kina ett samförståndsavtal inom hälso- och sjukvårdsområdet. Samarbetet mellan de båda länderna har därefter tilltagit.

- Kina visar stort intresse för den svenska sjukvårdsmodellen. I kombination med en växande marknad och en stark ekonomi erbjuder detta stora affärsmöjligheter för svenska företag, säger Anders Hallersjö, affärsområdeschef hälso- och sjukvård på Business Sweden.

Kina har flera ambitiösa hälso- och sjukvårdsmål. Hälso- och sjukvårdsförsäkringen ska byggas ut, sjukhus reformeras och byggas, och alltfler kineser utbildas inom hälso- och sjukvård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079