23948sdkhjf

CellaVision tecknar avtal med ytterligare en distributörspartner i Europa

CellaVision meddelar idag att bolaget har tecknat ett distributionsavtal med Abbott, ett globalt hälso- och sjukvårdsföretag, för den europeiska marknaden.
Avtalet ger Abbott rätt att marknadsföra och distribuera CellaVisions ledande produkter för digital mikroskopering till hematologimarknaden i flertalet länder i Europa* och de forna Sovjetstaterna (CIS). Det icke-exklusiva avtalet träder i kraft den 25 februari, 2013.

"Jag är mycket glad över att teckna avtal med Abbott i Europa. Samarbete med strategiska partners med hög närvaro på marknaden och ett omfattande nätverk inom försäljning och support bidrar till vår fortsatta expansion. Genom att lägga till ytterligare en distributör till våra försäljningskanaler har vi nu gett fler kliniska laboratorier i Europa tillgång till våra produkter, oberoende kundens val av leverantör", säger Yvonne Mårtensson, VD på CellaVision.

Europa är en av CellaVisions stora marknader. Övergången från manuell mikroskopering till CellaVision's digitala lösning har pågått under ett par år i de europeiska länderna. Under 2012 stod Europa för 33 procent av företagets totala omsättning.

* Under 2012 tecknades separata avtal för Sverige, Norge och Danmark. Dessa avtal skiljer sig från det europeiska distributionsavtalet genom att CellaVision är ansvarig för installation och support.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098