23948sdkhjf

Hon är Årets arbetsterapeut

Sveriges Arbetsterapeuter har utsett Årets arbetsterapeut och Årets arbetsterapeutstudent.

Maria Roos, arbetsterapeut vid specialistteamet för cancerrehabilitering vid Sundsvalls sjukhus, har utsetts till Årets arbetsterapeut. Hon tilldelas priset för sitt ”mångåriga och strategiska arbete kring arbetsterapi inom cancerrehabilitering och cancerrehabiliteringens betydelse för de cancerdrabbades vardagsliv”. I motiveringen lyfts det också fram att hon har haft en framträdande roll i framtagandet av det första nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering.

Samtidigt tilldelas Emilia Björkman, som studerar vid Lunds universitet, utmärkelsen Årets arbetsterapeutstudent. Hon får utmärkelsen bland annat för att ”genom ett brett studentengagemang bidragit till att synliggöra arbetsterapi och att stärka arbetsterapeutstudenternas ställning på lärosätet”. Hennes studentfackliga arbete lyfts också fram i juryns motivering.

De två pristagarna mottog tidigare i dag, torsdag, blommor, diplom och en summa på 10 000 kronor respektive 5 000 kronor vid webbinarium. Juryn har letts av Ida Kåhlin, förbundsordförande för Sveriges arbetsterapeuter

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078