23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Husrenovering – lättare om du får hjälp

En husrenovering är ett projekt som oftast är svår att greppa. Delmomenten är många. Aspekterna som måste tas hänsyn till ännu fler

Det mesta känns överväldigande för den som ska utföra och betala för projektet. Sanningen är att en husrenovering kan bli enklare vid rätt sorts hjälp. Vad menas med det? Börja gärna med att läsa genom olika guider som vägleder dig genom hela processen. Ifall du känner att du inte är bekväm med att läsa om detta på nätet kan du alltid söka dig till en konsult som känner till reglerna och kan assistera.

En komplett guide till husrenovering

”Komplett guide till din husrenovering”, ”Allt du behöver veta om din husrenovering” – sådana typer av rubriker kan du lätt stöta på när du letar efter bra tips för din framtida renovering. Rubrikerna är säkerligen sanna men vill du få en helhetlig bild av processen är det alltid bra att läsa flera guider.

Några vanliga punkter som förekommer i sådana typer av artiklar får du även här. Vad ska du tänka på om du ska renovera huset eller lägenheten?

  • Vad ska renoveras? Handlar det om en helhetlig renovering eller en mindre sådan?
  • Behöver du bygglov? För en lägenhetsrenovering krävs det ingen sådan tillåtelse. En husrenovering, speciellt om du byter fasad och tak kräver dock bygglov. Det går att anlita en bygglovskonsult vid behov.
  • Vad kostar att renovera huset? Den här punkten är väldigt viktig. Siffrorna kan skilja väldigt mycket olika företag och projekt emellan.
  • Begär olika offerter från entreprenörer för att jämföra dem
  • Tänk på att ROT-avdraget också påverkar kostnaden. Du har rätt till 50 000 kronors avdrag för arbetskostnader
  • Välj rätt entreprenör och besök byggplatsen eller renoveringsplatsen med jämna mellanrum
  • Sätt alltid ett slutdatum för projektet.

Ha koll på ekonomin

Den ekonomiska biten är väldigt viktig, om inte den viktigaste. Se till att kontakta din bank innan du ens påbörjar att planera renoveringen. I de flesta fall har man inte alla pengar sparade och behöver ta ett lån för att slutföra projektet. Därför är det extra viktigt att kontakta banken i god tid. Titta genom olika alternativ och gör en beräkning på avbetalningen. Har du råd med att amortera lånet utifrån din månatliga inkomst? Hur mycket är banken villig att låna ut? Boka gärna in en konsultation där du diskuterar alla dessa faktorer. När du är på det klara med den ekonomiska biten är det fritt fram att starta själva renoveringen.

Sänd till en kollega

0.016