23948sdkhjf

Konkurrenskraft, cancervård och MDR – läs krönikörernas tankar om branschen

Nya tankegångar, åsikter och framtidsvisioner från profiler i branschen, tillika krönikörer i Medtech Magazine och vår systertidning Life Science Sweden. Här har vi samlat några av årets krönikor hittills.

Anna Törner: To kill your darlings

Förhoppningarna var höga när Anna Törner och hennes kollega startade en studie om ett kosttillskott som verkade vara overkligt bra. "Entusiastiskt drömde vi om spännande resultat och kanske en publikation i en högimpakttidskrift", skriver Anna Törner.

Petter Hartman: Gör det lätt att göra rätt vid rekrytering av internationell arbetskraft

”På Medicon Village möter jag dagligen bolag som vill hjälpa till på olika sätt. Men redan innan kriget i Ukraina bröt ut uttrycktes frustration kring den byråkratiska djungel som präglar processerna vid anställning av internationell arbetskraft”, skriver Petter Hartman.

Björn Ursing: Vad gör läkaren när AI ställer diagnosen?

"När AI-baserade verktyg är fullständigt utvecklade och en naturlig del i vården blir frågan: kommer läkaren bli överflödig eller vilken roll kommer läkaren ha?", frågar sig Björn Ursing.

Anna-Karin Alm: MDR – hur svårt ska det va?

"Jag hoppas att alla mina regelverks- och kvalitets-kollegor inom medtech fortsätter att kavla upp ärmarna tillsammans”, skriver Anna-Karin Alm i en krönika där hon kommenterar det medicintekniska regelverket MDR som nu gäller inom EU.

Björn Arvidsson: Vi behöver starka och erkända ekosystem för fortsatt konkurrenskraft

”Vi har idébärare och goda innovationsmöjligheter, nu måste vi satsa på att skapa ekosystem som ger dem ännu bättre tillväxtmöjligheter”, skriver Björn Arvidsson.

Torbjörn Kronander: The RNAissance – vaccinerna som släppte anden ur flaskan

Jag tror inte alla ännu förstår det fullständigt revolutionerande i de nya vaccinerna eller ser vad som kan komma nu med samma grundläggande teknik”, skriver Torbjörn Kronander.

Pernilla Norman: The New Normal - en spaning i en föränderlig tid

Helt klart är att vi har blivit mer digitala och därmed mer flexibla men också mer individ- och situationsanpassade. Detta medför självfallet många nya möjligheter. Men det ställer också ökade krav på IT-säkerhet”, skriver Pernilla Norman.

Gustaf Salford: Cancervård är en lagsport

"I vissa delar av kroppen rör sig tumörer och det vi nu ser är möjligheten att anpassa behandlingen till dessa rörelser. Det är ett stort genombrott då det möjliggör behandling av cancerformer som tidigare ansetts mycket svåra eller rentav omöjliga att behandla", skriver Gustaf Salford.

Artikeln är en del av vårt tema om Krönika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125