23948sdkhjf

Cellink satsar stort på nytt labb

Nu bygger bolaget för att kunna utveckla nya modeller för läkemedelsutveckling.

Göteborgsbaserade Cellink har gjort sig kända för sin utveckling av bioprinting och ett av världens första universella biobläck. Nu sätter man upp ett nytt labb som gör det möjligt att utveckla bättre njur-, hjärt-, lever- och lungvävnadsmodeller för användning inom läkemedelsutveckling.

Laboratoriet placeras i Bioventurehub, i hjärtat av Astrazenecas forsknings- och utvecklingsavdelning i Göteborg, och kommer att bemannas av ett team av fyra forskare och utvecklare. Deras fokus blir att utveckla möjligheter för kunder och partners att bioprinta med den typ av celler som är relevant för de riktade applikationerna.

– Vi är väldigt glada att etablera ett FoU-laboratorium i Astrazenecas Bioventurehub. Det ger oss ett unikt tillfälle att samarbeta med och utnyttja kraften hos Astrazenecas världsklassade forskare och anläggningar samt med de andra spännande biovetenskapliga företagen i navet. Omgiven av experter inom kardiovaskulära, metabola, andnings- och onkologiska sjukdomar är det en verkligt inspirerande miljö för att utveckla vårt framtida utbud av bioprintingsteknik, säger Cellinks grundare och vd Erik Gatenholm, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097