23948sdkhjf

Ny lättakut vid Danderyds sjukhus

Inom kort öppnar en ny akutmottagning i länet. Det är en lättakut som kompletterar den befintliga akutmottagningen vid Danderyds sjukhus. En första medicinsk bedömning i samband med ankomsten till akutmottagningen gör att patienten blir snabbare omhändertagen, antingen på lättakuten eller på den vanliga akutmottagningen.
Redan två månader efter att beslut fattats i Hälso- och sjukvårdsnämnden om att starta en ny akutmottagning i länet, öppnar nu lättakuten vid Danderyds sjukhus. Målet är att patienter snabbt ska få vård. Förebilden är lättakuten vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge som gett mycket goda resultat.

- Erfarenheter visar att en lättakut frigör resurser vid akutsjukhuset för de patienter som mest behöver dessa. Den medicinska bedömningen i samband med ankomsten till akuten gör att patienten får snabbare vård, säger Leon Sylverberg, verksamhetschef lättakuten, som drivs av SLSO, Stockholms läns sjukvårdsområde.

- Det här är ett bra sätt för att patienterna ska få vård så snabbt som möjligt, och effektivt för oss på akuten som nu kan fokusera på de svårast sjuka patienterna, säger Dan Lindblom, chefläkare, Danderyds sjukhus.

Lättakuten kommer att vara öppen klockan 8-22 alla dagar och bemannas av specialister i allmänmedicin. Verksamheten räknar med att ta emot omkring 15 000 patienter varje år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078