23948sdkhjf

Johan Carlson ny utredare för Folkhälsomyndigheten

Socialminister Göran Hägglund har förordnat Johan Carlson till särskild utredare med uppdrag att förbereda och genomföra bildandet av en ny myndighet för folkhälsofrågor, Folkhälsomyndigheten.
De uppgifter som Statens folkhälsoinstitut (FHI) och Smittskyddsinstitutet (SMI) ansvarar för samt vissa uppgifter från Socialstyrelsen överförs till den nya myndigheten. Folkhälsomyndigheten ska enligt planerna bildas den 1 januari 2014. Regeringens avsikt är att senare utse Johan Carlson till generaldirektör och chef för den nya myndigheten.

Johan Carlson är infektionsläkare och är sedan 2009 generaldirektör för Smittskyddsinstitutet. Han har lång erfarenhet av statlig verksamhet och förvaltning och har utöver sitt uppdrag som generaldirektör också ytterligare ledarmeriter från sin tid, först som enhetschef och sedan avdelningschef vid Socialstyrelsen, där han bland annat har varit ansvarig både för smittskydds- och hälsoskyddsfrågorna.

Johan Carlson har också arbetat med folkhälsofrågor, bland annat vid EU-kommissionen och som sekreterare i den statliga hiv/aids-utredningen. Johan Carlsons erfarenheter och kunskaper kommer att vara till stor nytta i bildandet och ledandet av den nya myndigheten, säger socialminister Göran Hägglund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094