23948sdkhjf

Strålbehandling till ny nivå med Elektas Versa HD

Christie NHS Foundation Trust i Storbritannien ger patienter med cancer i lungor, prostata eller i huvud och nacke möjlighet till en bättre behandling när kliniken nu introducerar Versa HD™ från Elekta.
Med kombinationen hög hastighet och precision möjliggör Elektas nya system Versa HD för Christie NHS Foundation Trust i Manchester att lyfta strålbehandlingen till en ny nivå. Med Versa HD kan kliniken mycket precist formera strålningen även under höga stråldoser. Läkarna på kliniken räknar med att patienter med cancer i lungor, prostata eller i huvud och nacke kommer att kunna börja dra nytta av systemet senare i vår.

Versa HD, som Elekta offentliggjorde den 1 mars, ger läkare flexibiliteten att behandla en stor mängd olika tumörer med traditionell strålterapi, samtidigt som det möjliggör behandling av mycket komplexa cancertyper som kräver en extremt hög precision. Behandling av de mest komplexa fallen möjliggörs genom en precis strålformering även av höga stråldoser – en kombination som också förkortar behandlingstiden.

– Det finns andra linjäraccelerator som kan ge höga stråldoser, men Versa HD är unik genom att också kunna kombinera höga stråldoser med en precis strålformering genom multibladskollimatorn Agility™ som har branschens högsta bladhastighet. Den snabba bladhastigheten betyder att vi kan formera strålfältet tillräckligt snabbt för att uppnå den stråldos som krävs, säger Carl Rowbottom, Ph.D. och Head of radiotherapy physics på Christie.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063