23948sdkhjf

Innovationsprogram för unga entreprenörer med idéer för äldre

Idag, den 27 mars, öppnar ansökningsportalen för Modernt Åldrande; innovations-programmet där entreprenörer under fyra månaders tid får utveckla sin idé från vision till verklighet.
Syftet med programmet är att främja innovation för äldre samtidigt som man lyfter fram äldrevård som en framtidsbransch och belyser dess enorma potential för att få fler unga intresserade att ge sig in i denna växande sektor.

Programmet är öppet för all typ av livskvalitetshöjande idéer för äldre; social innovation, medicintekniska produkter, arbetsprocessförbättringar, IKT, digitala verktyg etc. Ansökningar från såväl lekmän till personer med erfarenhet från arbete med äldre är välkomna. Programmet kommer att anpassas efter varje individuell idé med mentorhandledning och coaching utöver det fullspäckade programmet av seminarier och workshops. Entreprenören kommer att utvecklas som ledare att driva sitt koncept och få en djupare förståelse för de villkor, synsätt och livsstilar som den nya gruppen av äldre har och hur lösningar kan anpassas för dem.

Programmet kommer att hållas i Stockholm augusti-november 2013 och är anpassat för att entreprenören ska kunna plugga/jobba parallellt. Programmet avslutas med att entreprenörerna får presentera sina innovationer för en panel av experter under ett heldagsseminarium. En vinnare kommer att utses och får ta emot ett start-up kapital om 50.000kr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062