23948sdkhjf

Hälsodalen, Almedalen snart fullbokad

Hälsodalen är en mötesplats, både dag- och kvällstid för alla som är engagerade i hälsofrågor under politikerveckan i Almedalen. Redan nu är 25 seminarier bokade, som alla berör hälsa på ett eller annat sätt. Här samlas företag, organisationer, beslutsfattare och många andra under samma tak med möjlighet till dialog över gränserna.
Hälsodalen är ett Almedalen i miniatyr, en ny arena för oväntade möten kring mat, hälsa och vård och det faktum att allt hänger ihop. Samtliga arrangemang, oavsett om det är seminarier eller utställningar tangerar dessa områden men med en mix av både personer och ämnen.

– Ambitionen är att skapa en mötesplats för olika områden inom hälsa, som läkemedel, forskning, livsmedel, folkhälsa, sjukvård, och medicinteknik, säger Maria Sitell, projektledare för Hälsodalen på OakRiver. Det är fantastiskt roligt att intresset är så stort.

Hälsodalen har några platser kvar för seminarier och föredrag, men även för utställning i den delen av huset som kallas ”Hjärtat”, en utomhusarena och mötesplats under tak, öppet för alla besökare och förbipasserande.

– Under de år som vi varit i Almedalen har vi sett att det finns ett tydligt behov för att kunna mötas innan, under och efter seminarier. Det gäller inte minst på kvällstid, säger Ulrika Ekström, vd på OakRiver. Därför har vi förutom seminarielokalerna och utställningsytorna skapat ”Debatteriet”, en plats för reflektion, diskussion och debatt.

Debatteriet blir för hälsodebatt vad Norra Brunn är för humor. Under lättsamma och bekväma former samlas alla som vill fortsätta eller starta debatter, som vill träffas och diskutera hälsofrågor med andra likasinnade eller hitta andra, helt oväntade diskussionspartners.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07