23948sdkhjf

Person hittades död – fastklämd i hjälpmedel

Västerviks kommun har anmält en händelse till Läkemedelsverket där en äldre person hittats död vid sin säng, fastklämd i ett uppresningsstöd.

Hemtjänstpersonal ska ha funnit patienten avliden och fastklämd vid hjälpmedlet i sin bostad, rapporterar Västerviks-Tidningen.

Teorin är att personen varit på väg upp ur sängen, fallit och fastnat mellan sängen och hjälpmedlet, skriver tidningen. Dödsorsaken är dock inte klarlagd.

Uppresningsstödet består av en fotplatta och en bygel i metall, fäst vid sängens underkant. Hjälpmedlet är avsedd som stöd att hålla sig i när man reser sig upp ur sängen. Enligt anmälan är det en CE-märkt och relativt ny produkt, producerad förra året. Produkten har tagits ur bruk efter händelsen.

Tillförordnad hälso- och sjukvårdschef på Västerviks kommun, Rebecka Hagelin Åström, bekräftar för Dagens Västervik att en anmälan till Läkemedelsverket gjorts.

”Vi känner oss trygga med de rutiner som vi har och avvaktar nu utredningen för att få veta om det är något vi behöver agera på ytterligare”, skriver hon till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062