23948sdkhjf

Personalnedskärningar föreslås i Västerbotten och Sörmland

Ekonomin är fortsatt kärv i flera regioner. Både Region Västerbotten och Region Sörmland föreslår nu nedskärningar.

Likt flera regioner i Sverige har Region Sörmland och Region Västerbotten ett ansträngt ekonomiskt läge. Den politiska majoriteten i Region Västerbotten har nu föreslagit en ny budget för nästa år som innebär en minskning av personalkostnader med 250 miljoner kronor vilket motsvarar cirka 300 anställda, rapporterar Läkartidningen.

Vilka tjänster som kan komma att beröras är ännu inte klart, berättar regionstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) för tidningen. Förslaget har inte presenterats i sin helhet men innefattar ett budgeterat resultat på 218 miljoner kronor och omfattar sammanlagt 11 miljarder kronor för kommande år.

I Region Sörmland varslades 700 anställda för ett år sedan. Nu föreslår regionstyrelsen att man ska minska på personalstyrkan med 267 anställda, varav 191 tjänster är inom vården.

– En viss minskning av antal medarbetare har skett sedan i vintras men nu måste vi måste öka intensiteten i vårt arbete med att nå en ekonomi i balans, säger Magnus Johansson regiondirektör i Sörmland, i ett pressmeddelande. 

Frågan diskuterades under måndagen vid ett extra insatt sammanträdde. Regionstyrelsen ställde sig bakom förslagen som nu ska beslutas på regionfullmäktige nästa vecka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063