23948sdkhjf

Tendo planerar omvänt förvärv av Norrlands Online

Medicinteknikbolaget Tendo har ingått en icke bindande avsiktsförklaring om ett omvänt förvärv av Norrlands Online, enligt ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet planerar Tendo att avyttra den befintliga operativa verksamheten genom försäljning till ett nybildat dotterbolag. Dessa åtgärder kräver en erforderlig majoritet vid en extrastämma som Tendo räknar med att kunna hålla i november.

Tendos planer på ett omvänt förvärv kommer sedan bolaget inte kunnat säkerställa sina framtida finansieringsbehov.

– Genom att genomföra detta omvända förvärv av Norrlands Online ser vi en möjlighet att skapa värde för våra aktieägare i en tid då finansiering via aktiemarknaden är en utmaning. Vid en avyttring av Tendos operativa verksamhet kan Tendos produkt Onegrip få en fortsatt chans i marknaden och vår förhoppning är att det kan byggas ett hållbart bolag utanför noterad miljö, säger Sofie Woge, vd för Tendo.

Norrlands Online är inriktade mot bredbandstjänster och var tidigare aktuella för ett uppköp från Sensor Alarm, men den affären uteblev i slutändan.

– Genom våra förvärv, framtida expansion, samt att bedriva vår verksamhet i en noterad miljö kan vi fortsätta leverera innovativa bredbandstjänster och skapa positivt kassaflöde redan inom de närmaste åren, säger David Sardén, styrelseordförande i Norrlands Online.

Förhandlingar om slutliga villkor för det omvända förvärvet är pågående och väntas bli slutförda i närtid. Målet är att efter transaktionen ha en fortsatt notering på Spotlight, förutsatt att marknadsplatsen godkänner noteringen.

Tendos aktie flyttades till Spotlights observationslista på tisdagen. Det framgår av ett pressmeddelande från marknadsplatsen.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078