23948sdkhjf

41 fysioterapeuter varslades – två sägs upp

Storvarslet i Region Östergötland resulterade i att många fysioterapeuter lämnade självmant. Av de 41 som varslades är det bara två som sägs upp.

I våras varslades 900 anställda inom Region Östergötland. När de fackliga förhandlingarna nyligen avslutade stod det klart att antalet uppsägningar stannar vid 235, vilket Medtech Magazine tidigare rapporterat. Förklaringen var pensionsavgångar och personal som frivilligt sagt upp sig.

Mönstret återfinns även bland fysioterapeuterna i regionen. Initialt varslades 41 fysioterapeuter om uppsägning. Av dem blir det nu bara två som sägs upp, men många har redan lämnat självmant. Det rapporterar tidningen Fysioterapi.

– En av förklaringarna kan vara att de som upplevt att de kanske riskerar uppsägning sett om sina hus och självmant sagt upp sig för att de fått nytt jobb eller gått i pension. Det är fortfarande samma antal tjänster som ska bort, säger Fysioterapeuternas förhandlingsansvariga i regionen Mikael Hjerne, till tidningen.

Nio fysioterapeuter erbjöds omplacering till helt andra tjänster inom regionen, varav en del endast är vikariat. Sju har tackat ja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094