23948sdkhjf

Arjo förvärvar i Frankrike och Tyskland

Medicinteknikbolaget Arjo stärker sin position i Europa genom förvärv av ett franskt diagnostikbolag och ett tyskt bolag inom trycksårsprevention.

Tech Med är en fransk distributör av diagnostiklösningar, som Arjo samarbetat med i över 20 år och nu väljer att förvärva. Företaget, med huvudkontor i Paris, är specialiserat på obstetrik och har kunder över hela Frankrike.

– Frankrike är idag vår största distributionsmarknad inom diagnostik med stor potential framöver. Tech Med ger oss möjlighet att expandera vår marknadsnärvaro ytterligare, säger Gang Zhang, Managing Director för Arjos globala diagnostikverksamhet, i ett pressmeddelande.

I Tyskland har Arjo förvärvat Gerromed, ett Hamburgbaserat bolag som är specialiserat på uthyrning inom trycksårsprevention, med inriktning på positioneringssystem för patienter inom intensivvård och sjukhusvård samt för geriatrisk vård. Avsikten med förvärvet är, enligt bolaget, att stärka Arjos uthyrningsverksamhet i Tyskland och ytterligare bredda företagets kundbas där.

Köpeskillingen för de bägge bolaget uppgår till sammanlagt cirka 70 miljoner kronor. De två bolagen ska integreras i Arjos befintliga verksamhet.

– Med de här två mindre förvärven tar vi ett första steg mot en mer aktiv förvärvsagenda och stärker våra marknadspositioner i Tyskland respektive Frankrike ytterligare, samtidigt som vi kan dra nytta av positiva synergier framåt, säger Joacim Lindoff, vd och koncernchef på Arjo, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.305