23948sdkhjf

235 får gå när Region Östergötland ska spara

Utfallet av storvarslet i Region Östergötland är nu klart sedan förhandlingarna avslutats. De närmaste dagarna kommer 235 medarbetare få besked om att de måste sluta.

I februari beslutade det politiska styret i Region Östergötland att varsla 900 anställda i ett försök att möta miljardunderskottet inom hälso- och sjukvården och få ekonomin i balans. Nu är de fackliga förhandlingarna avslutade och antalet uppsägningar stannar vid 235, sedan pensionsavgångar och personal som frivilligt sagt upp sig gjort en del av besparingsjobbet.

– Det är ett betydligt lägre antal medarbetare som nu måste sägas upp, men den totala personalminskningen är i nivå med det ursprungliga varslet. Nu är det viktigt att vi som arbetsgivare på olika sätt stöttar dem som sägs upp, säger regiondirektör Mikael Borin i ett pressmeddelande.

De medarbetare som berörs av uppsägningarna kommer att få beskeden vid personliga möten med sin närmaste chef.

– Jag beklagar verkligen att vi måste säga upp medarbetare, och känner med dem som berörs. Det är ett svårt besked att få, och jag förstår att det kommer att väcka många reaktioner, säger regionstyrelsens ordförande Marie Morell (M) i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078