23948sdkhjf

Caroline Leksell Cooke får chefsroll hos Elekta

Elekta har rekryterat Caroline Leksell Cooke till ny Senior Vice President och Head of Neuro Solutions. Hon börjar sin nya tjänst den 1 november.

Inom affärsområdet Neuro Solutions, som Caroline Leksell Cooke nu blir chef över, ingår bland annat strålkniven och stereostatiska ramen – de uppfinningar som ligger till grund för företaget.

Hon har tidigare erfarenhet från bland annat Google, där hon haft flera olika befattningar, och sedan 2017 har hon varit styrelseledamot i Elekta, en post hon nu planerar att lämna.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla lösningarna inom Neuro Solutions som Elekta är känt för. Mina sju år i styrelsen och min långa internationella karriär i mjukvarubranschen har gett mig ovärderliga insikter och erfarenheter som jag tar med mig till min nya roll, säger Caroline Leksell Cooke, i en kommentar.

Caroline Leksell Cooke är dotter till Laurent Leksell, styrelseordförande och huvudägare av Elekta.

I ett pressmeddelande säger Elektas vd Gustaf Salford att en omfattande rekryteringsprocess genomförts som kommit fram till att Caroline Leksell Cooke är den perfekta kandidaten för uppdraget.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047