23948sdkhjf

Sårläkningsbolag tar in kapital för kommersialisering och utveckling

S2Medical planerar ta in cirka 11,5 miljoner kronor via en företrädesemisson. Det beslutade bolaget i förra veckan vid en årsstämma.

Syftet med emissonen, som bolaget beskriver som en ”offensiv företrädesemisson”, är bland annat att säkra rörelsekapital. Det skriver S2Medical i ett pressmeddelande.

S2Medical är ett medicintekniskt bolag som utvecklar lösningar för sårläkning och behandlingar av infektioner, med ett särskilt fokus på brännskador och kroniska sår.

Bolaget ingick tidigare i år ett samarbete med Abena om bolagets teknologi Epiprotect, sårförband bestående av en tunn film av biosyntetisk cellulosapolymer. Och enligt bolaget är man för närvarande även i diskussioner om eventuella samarbeten kring läkemedelsutveckling baserat på bolagets peptidteknologi för behandling av lokala infektioner.

Likviden från företrädesemissonen kommer bolaget bland annat använda för att finansiera diskussionerna och samarbeten för utvecklingen av läkemedel baserat på bolagets AMP-teknologi (Antimicrobial Peptides) samt kommersialiseringen av teknologin inom kosmetika. Vidare kommer bolaget även använda kapitalet för den fortsatta utvecklingen av redan befintliga produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078