23948sdkhjf

Han är Karolinskas nya sjukhusdirektör

Nu står det klart att Christophe Pedroletti tar över rollen som sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset.

Regionstyrelsen har nu beslutat att Christophe Pedroletti tar över som sjukhusdirektör vid Karolinska universitetssjukhuset efter Patrik Rossi som varit tillförordnad sedan Björn Zoëga lämnade posten tidigare i år. 

– Det känns hedrande och ansvarsfullt att utses till sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset. Karolinska representerar bland det bästa vi har i Sverige, sjukhuset står för innovation och forskning som ligger i framkant. Karolinska är motorn i det stora förändringsarbete som svensk sjukvård just nu genomgår, säger Christophe Pedroletti, i ett pressmeddelande.

Han är specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin samt specialist i barnallergologi i grunden. Christophe Pedroletti är för närvarande vd för Danderyds sjukhus och har bland annat tidigare varit chef för Akademiska sjukhusets barnsjukhus i Uppsala samt arbetat som chef för barnmedicinska akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Christophe Pedrolettis syster, Corinne Pedroletti, jobbar sedan tre månader tillbaka som Temachef för Kvinnohälsa och hälsoprofessioner vid Karolinska universitetssjukhuset. För att undvika en jävssituation skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande att hon kommer gå vidare till en annan tjänst inom regionen.

Christophe Pedroletti tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065