23948sdkhjf

Dansk hjälpmedelstillverkare får svenska ägare

Danska Wolturnus, som tillverkar specialbyggda rörelsehjälpmedel och tryckavlastande produkter, är numera i svensk ägo.

Det är Asker Healthcare Group som har förvärvat det Ålborgbaserade bolaget med omkring 80 anställda och en omsättning på cirka 150 miljoner kronor om året.

– Vi fortsätter att expandera inom rörelsehjälpmedel och är stolta över att teamet på Wolturnus har valt att bli en del av Asker. Genom sitt engagemang i att stötta sina kunder att kunna leva aktiva liv med vänner, familj och kollegor, har de framgångsrikt byggt en ledande position i sin nisch, sa Johan Falk, vd för Asker Healthcare Group, i ett pressmeddelande när affären presenterades i juli.

Wolturnus tillverkar sedan 2002 bland annat specialbyggda rullstolar, handcyklar och framerunners, och även racing- och sportrullstolar anpassade efter användarens specifika mått och önskemål.

– Med teknik från racercyklar har deras specialbyggda rullstolar blivit valet för många idrottare inklusive paralympiska guldmedaljörer. Vi ser fram emot att stötta dem i deras fortsatta tillväxt, säger Johan Falk.

Asker Healthcare Group har sitt huvudkontor i Stockholm och äger mer än 45 verksamheter i 14 olika länder inom medicinsk utrustning och hjälpmedel. Koncernens bolag har sammanlagt omkring 2 500 anställda och en omsättning på cirka 13 miljarder kronor.

Artikeln är en del av vårt tema om Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081