23948sdkhjf

Matrecept som kräver kirurgisk precision

Den amerikanska kirurgen Nirav Patel, den svenska Michelinkocken Fredrik Berselius och medicinteknikföretaget Getinge ger ut en kokbok där varje matrecept erbjuder träning i kirurgiska tekniker.

Matlagningsentusiasten och hjärtkirurgen Nirav Patel har tillsammans med den svenska stjärnkocken Fredrik Berselius författat boken ”Hjärtkirurgens kokbok” med nio recept som samtliga kräver minst ett kirurgtekniskt moment. Det handlar bland annat om precisionsskärning, injicering, kirurgisk sömnad och anatomisk dissekering.

– Jag kunde inte säga nej till en kokbok för hjärtkirurger, som dessutom erbjuder färdighetsträning. Fingerfärdighet leder till precision och utan precision är kirurgin inte effektiv. När man tittar på vikten av smidighet och precision så är det inte svårt att se parallellerna mellan kirurgi och matlagning i världsklass, säger Nirav Patel i ett pressmeddelande från Getinge.

Kirurgen och stjärnkocken bjuder bland annat på rostad vaktel med tryffel, viltstek med savoykål och kammussla med rovor i varm buljong.

”Hjärtkirurgens kokbok hyllar de fantastiska färdigheter som en kirurg innehar och den erbjuder verktyg för att öva fingerfärdighet”, säger Carsten Blecker, Chief Commercial Officer på Getinge, i pressmeddelandet.

Läs kokboken som e-bok på Getinges webbplats:

The Heart Surgeon´s cook book

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047