23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Human Care lanserar en ny prisbelönt taklyft med dubbel funktionalitet.

Human Care Group lanserar nu sin senaste innovation, taklyften Cosmos, som har tilldelats Red Dot Design Award inom hälso- och sjukvårdskategorin. Cosmos, som är utformad med en modern skandinavisk estetik, är en mångsidig lösning som passar de flesta vårdmiljöer och erbjuder dubbel funktionalitet då den kan användas som både en stationär och portabel lyft.

"Vi är glada att introducera Cosmos, ett bevis på vårt engagemang för innovation, kvalitet och användarfokuserad design," säger Stefan Hedelius, VD för Human Care Group. "Redan i idéstadiet arbetade vi nära vårdpersonal, brukare och servicetekniker för att skapa en lyft som möter de verkliga behoven. Cosmos är inte bara lätt och portabel – det är en kostnadseffektiv lösning som erbjuder oöverträffad användarvänlighet, säkerhet och hållbarhet. Den speglar vårt uppdrag att förbättra vårdupplevelsen genom att leverera smartare och mer anpassningsbara produkter. Med en enkel vändning av Cosmos kan användarna smidigt växla mellan stationär och portabel taklyft, vilket ger maximal flexibilitet och bekvämlighet."

Banbrytande funktioner för förbättrad användbarhet
Cosmos utvecklades under flera år och är certifierad enligt de senaste ISO 10535:2021-standarden. Utrustad med ett unikt snabbkopplingssystem kan lyften enkelt monteras fast och tas loss från takskenorna, och samma system används vid byte av lyftbyglar, vilket förbättrar arbetsflödet inom vården.

Förutom sin mångsidighet är Cosmos konstruerad för att fungera i våta miljöer, med en högresistent IP25-klassad centralenhet och en IP27-klassad vattentålig handkontroll. Även om handkontrollen tappas i vatten bibehåller den full funktionalitet. Cosmos väger endast 6 kg, och är utrustad med ett integrerat handtag. Handkontrollen är enkel att använda med endast några få knappar och tydliga indikatorer för batterinivå, servicebehov och varningar. Den drivs av ett långlivat litiumbatteri och kan laddas via kabel eller en laddningshållare. Cosmos är även kompatibel med en mängd befintliga skensystem vilket gör att befintliga skeninstallationer fortfarande kan användas.

Prisbelönt design
Cosmos tilldelades det prestigefyllda Red Dot Design Award i kategorin hälsa och sjukvård i juni 2024. Red Dot Design Award är en internationellt erkänd tävling som hyllar det bästa inom produkt- och industridesign.

Om Human Care Group
Grundat 1993, är Human Care Group ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm och ytterligare kontor i USA, Kanada, Tyskland, Nederländerna och Turkiet. Företaget är specialiserat på gånghjälpmedel, lyftlösningar, manuella förflyttningsprodukter, vårdsängar och vårdmöbler, och strävar efter att förbättra rörelsefriheten och vårdkvaliteten för människor över hela världen. Kunderna inkluderar vårdgivare och distributörer inom medicinsteknisk utrustning.

Läs mer om Cosmos

Human Care HC AB
Årstaängsvägen 21 B
117 43 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564946332

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.078